Jump to content

Photo

 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 OFFLINE   e-Novator

e-Novator

  Administrator

 • Administrators
 • 6,941 posts
 • Joined 18-July 10
 • Real Name: Γιαννης
 • Twitter
 • Facebook
 • Youtube
 • Apple Family Tree: iMac Retina 5K, 27-inch, 2017, 3.5Ghz Quad, 40GB RAM, iPhone 6S 64Gb, iPad Air 2 64, iPod Nano 6G 16Gb

Posted 24 November 2015 - 07:32 AM

Τι διαφορά μπορεί να κάνει ένα “S”; Ναι, το 2015 είναι μια «σταδιακή» χρονιά για το iPhone line-up της Apple σε συνέχεια της σημαντικής ενημέρωσης με το iPhone 6 το 2014, έτσι και τώρα έχουμε το iPhone 6s.

Συ σύγκριση όμως με τις περασμένες χρονιές όπου βλέπαμε την παρουσίαση των “S” γενεών iPhone, αυτή την φορά η Apple πρόσθεσε αρκετά νέα χαρακτηριστικά

 

 

IMG_0022.jpg

 

 

 

iPhone 6s: Χαρακτηριστικά

 

Οθόνη: 4,7 ιντσών με ανάλυση 1334x750 326ppi, 3D Touch

Διαστάσεις: 138,3 χιλιοστά x 67,1 χιλιοστά x 7,1 χιλιοστά

Βάρος: 143 γραμμάρια

Αποθήκευση: 16, 64, ή 128 GB

Μνήμη: 2 GB RAM

Επεξεργαστές: A9 τσιπ με 64-bit αρχιτεκτονική και M9 συνεπεξεργαστή

κίνησης

Μπροστινή κάμερα: κάμερα FaceTime HD. 5 MP και βίντεο HD 720p. Retina Flash

Πίσω κάμερα: κάμερα iSight. 12 MP. ƒ / 2.2 διάφραγμα. 4k βίντεο. True Tone φλας.

▪ Διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Μέχρι και 12 ώρες μικτής χρήσης

Touch ID: αισθητήρας 2ης γενιάς

▪ NFC: ναι

Χρώματα: Ασημί, Space Γκρι, χρυσό, ή ροζ χρυσό

 

 

Εμφάνιση & Design

 

iPhone-6s-front.jpg

 

 

 

Tο τηλέφωνο διατηρεί τις ίδιες διαστάσεις όσον άφορα την οθόνη η οποία στο iPhone 6S παραμένει στις 4,7 ιντσες, αλλά έχουν γίνει ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Εμφανισιακά το iPhone έρχεται και σε ένα νέο χρώμα το «ροζ χρυσό», παράλληλα με τις υπάρχουσες επιλογές ασημί, space grey, και χρυσό. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και βαρύτερο, με αλουμίνιο 7000 Series που πλέον κάνει αδύνατο το φαινόμενο bendgate που παρατήθηκε πέρυσι. Οι επιλογές αποθήκευσης έχουν μείνει αμετάβλητες στα 16, 64, και 128 gigabytes.

 

 

iPhone 6s Αναβάθμιση: Οθόνη 3D Touch

 

 

 

 

3D-Touch.jpg

 

 

Όπως και με το σχεδιασμό της, από την αρχή η οθόνη του iPhone 6s είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη του iPhone 6. Είναι ακόμα έχεις μια οθόνη 4,7 ιντσών με ανάλυση 1334x750 ένα-pixel στα 326ppi. Ωστόσο, υπάρχουν δύο «αόρατα» διαφορές. Πρώτον είναι ότι η οθόνη είναι τώρα ισχυρότερη και λιγότερο επιρρεπή σε θραύση θα πρέπει να πέσει, χάρη σε μια νέα διαδικασία διπλής ανταλλαγής ιόντων που χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση των 6s. Η Apple λέει ότι αυτό καθιστά οθόνη του iPhone 6s "ισχυρότερη σε μοριακό επίπεδο και τα πιο ανθεκτικά στη βιομηχανία smartphone". Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να δοκιμάσω βέβαια σε μια τόσο ακριβή συσκευή!

Αυτός είναι ένας τομέας είμαι το είδος του απογοητευμένος από την Apple. Ενημέρωση την ανάλυση της οθόνης θα ήταν μια εύκολη νίκη για την εταιρεία. Αλλά, όχι, η Apple δεν ακολουθούν τις τάσεις της μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κοιτάξτε τη στάση της με το μέγεθος της οθόνης ή wearables ή πληκτρολόγια τρίτους. Η οθόνη έχει και αυτή αναβαθμιστεί και πλέον έρχεται με Ion X γυαλί, ίδιο με αυτό που βρέθηκε αρχικά στο Apple Watch.

Ακόμα και ο μηχανισμός δόνησης στο νέο iPhone 5S έχει αλλάξει. Πλέον χρησιμοποιεί την τεχνολογία Taptic Engine που και αυτή  παρουσιάστηκε αρχικά στο AppleWatch.

 

 

 

Επεξεργαστής και μνήμη

 

 

Το νέο iPhone 6S έρχεται πλέον με τον νέο Α9 επεξεργαστή καθώς επίσης και με τον Μ9 συνεπεξεργαστή κίνησης. Ο Α9 είναι χρονισμένος 

 

Σε αυτή την γενιά η Apple αποφάσισε να δώσει σε 2 κατασκευαστές την δημιουργία του επεξεργαστή, στη Samsung και τη TSMC. Εδώ να σημειώσουμε πως είχε παρατηρηθεί ένα νέο φαινόμενο, το chipgate, οπου ορισμένοι χρήστες παρατήρησαν μείωση της διάρκειας ζωης της μπαταρίας και υψηλότερες θερμοκρασίες της συσκευής Μετά από αρκετά τεστ διαπιστώθηκε πως ο επεξεργαστής ο οποίος κατασκευάστηκε από τη  Samsung είναι αυτός ο οποίος είναι πιο ενεργοβόρος. Για τους κατόχους των νέων iPhone 6S και iPhone 6S Plus που θα ήθελαν να δουν ποιον επεξεργαστή έχει η συσκευή τους θα μπορούσαν να κατεβάσουν την δωρεάν εφαρμογή από το App Store. Στην δική μου περίπτωση το iPhone 6S φιλοξενεί τον επεξεργαστή από την TSMC. Θεωρητικά ο συγκεκριμένος επεξεργαστής προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευές σε χαμηλότερες θερμοκρασίες πάντα σε σύγκριση με αυτόν που κατασκευάστηκε από την Samsnung. 

 

 

IMG_0037.png

 

 

Μια άλλη σημαντική αναβάθμιση είναι και η προσθήκη 2Gb μνήμης RAM.  Πολύ σημαντικό και θα μπορείτε να το παρατηρήσετε αν ανοίξετε αρκετές καρτέλες στο Safari. Παλαιότερα, οι σελίδες αυτές εάν θέλατε να μεταβείτε από μια ανοιχτή σελίδα σε μια άλλη, θα έπρεπε να φορτώσει από την αρχή. Σε δοκιμές μου, οι σελίδες όσες και να είχα ανοιχτές παρέμειναν ανοιχτές κατά την μετάβαση από μια σελίδα σε άλλη, καθώς και από ανοιχτές εφαρμογές σε άλλες.

 

 

 

14393-9902-Screen-Shot-2015-09-25-at-94842-AM-l-2.jpg

 

 

Όσον αφορά τα benchmarks τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Σε σύγκριση με τα περσινά μοντέλα τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus δίνουν 50 τοις εκατό καλύτερα αποτελέσματα στο Geekbench multicore 

Εκεί όμως που οι χρήστες  θα παρατηρήσουν την μεγαλύτερη διαφορα σε σχέση με τα περσινά μοντέλα είναι στην χρήση του single core, μιας και οι περισσότερες εφαρμογές εκμεταλεύονται περισσότερο τον ένα πυρήνα του επεξεργαστή. Παιχνίδια και άλλες εντατικές εργασίες μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν πολλαπλούς πυρήνες ταυτόχρονα, αλλά είναι σπάνιο να βρεθούν περιπτώσεις όπου το σύστημα εφαρμογές πραγματικού αξιοποιήσουν πλήρως όλους τους διαθέσιμους πυρήνες 

 

 

 

 

Φωτογραφική Μηχανή και 4Κ Βίντεο

 
 
 
IMG_0060.jpg
 
Και η μπροστά και η πίσω κάμερα στα νέα iPhone έχουν αναβαθμιστεί. Η μπροστινή κάμερα έχει αναβαθμιστεί στα 5 Megapixel και η πίσω στα 12Mp. Αυτό που θα παρατηρήσετε είναι μια αρκετά μεγαλύτερη ακρίβεια και ισορροπία στα χρώματα των φωτογραφιών σας. Ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα μπορεί να δει κανείς σε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί σε χαμηλό φωτισμό. Η κάμερα του iPhone 6s είναι επίσης σε θέση να καταγράφει βίντεο 4K. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι, και σαφώς λογικά, απενεργοποιημένο από προεπιλογή, και δυστηχως δεν έχετε τη δυνατότητα να το ενεργοποιήσετε στην εφαρμογή Κάμερα. Θα πρέπει να πάτε στιις Ρυθμίσεις, Φωτογραφίες & φωτογραφική μηχανή, Εγγραφή Βίντεο και να επιλέξτε 4K στα 30 fps.
 
 
IMG_0057.jpg IMG_0036.JPG
 
 

 

Εάν έχετε μια 4K τηλεόραση (ή οθόνη), τότε ναι θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή καταγραφής 4K για τα μελλοντικά σας βίντεο. Από την άλλη βέβαια, το iPhone 6s δεν έχει οθόνη 4K, έτσι δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε κλιπ που καταγράφονται σε αυτή την ανάλυση, και τα βίντεο είναι περίπου έξι φορές το μέγεθος ενός τυπικού βίντεο HD. Αυτό σημαίνει πως εάν έχετε περιορισμούς στον χώρο αποθήκευσης, ιδιαίτερα για χρήστες iPhone με 16Gb χώρο, αυτό δεν είναι καθόλου βολικό μιας και θα πρέπει τα βίντεο που τραβάνε να τα κάνουν εισαγωγή απευθείας στον υπολογιστή τους. Ένα λεπτό βίντεο 4Κ χρησιμοποιεί 347Mb!

 

 

 

Touch ID

 

Όταν κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο το iPhone 6, είδαμε ένα αρκετά βελτιωμένο Touch ID. Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο περισσότερο μπορεί να βελτιωθεί αυτό το χαρακτηριστικό μιας και το θεωρούσα αρκετά γρήγορο ήδη. Και όμως, όταν πρώτο έπιασα το νέο iPhone 6S, αυτό που παρατήρησα είναι πως ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ΓΡΗΓΟΡΟΣ. Τόσο γρήγορος που αν βρίσκεστε στην οθόνη κλειδώματος και απλά πατήσετε το Home κουμπί για να δείτε πιθανές ειδοποιήσεις θα διαπιστώσετε πως κατευθείαν η συσκευή σας ξεκλειδώνει άμεσα!

 

 

Taptic Engine

 

 

To Taptic Engine δημιουργεί πολύ πιο έντονες, πιο καθορισμένες δονήσεις. Η αίσθηση του είναι αρκετά καλή όταν ο χρήστης το κρατάει στο χέρι, αλλά όταν αυτ βρίσκεται στην τσέπη σας ίσως δεν σας δώσει την αίσθηση που είχατε με παλαιότερα μοντέλα.

 

 

Το iPhone 6s είναι ένα υπέροχο τηλέφωνο. Είναι ακριβώς το σωστό μέγεθος για μένα (δεν θα μπορούσα ποτέ να χρησιμοποιήσω το μεγαλύτερο iPhone 6s Plus), και το 3D Touch έχει τεράστιες δυνατότητες. Προς το παρών δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό ακριβώς, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σίγουρα στο μέλλον και θα αγκαλιαστεί από αρκετούς προγραμματιστές στις αναβαθμίσεις των εφαρμογών τους (πράγμα που ήδη έχει συμβεί σε αρκετές εφαρμογές από τις πρώτες μέρες της επίσημης κυκλοφορίας του iPhone 6S). Πολλοί ίσως ζητούσαν μια καλύτερη οθόνη και μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πραγματικά δεν έχω κανένα παράπονο με κανένα από αυτά τα 2. Eάν έχετε ένα παλαιότερο iPhone, μια συσκευή Android ή Windows Phone, τότε θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε την συγκεκριμένη αναβάθμιση!

 


 • peterv likes this

"Every choice is the death of all other possibilities"

 

 


Similar Topics Collapse


Also tagged with one or more of these keywords: παρουσίαση, χαρακτηριστικά, διαθεσιμότητα συσκευής, φωτογραφική μηχανή, benchmarks, geekbench test, επεξεργαστής και μνήμη, touch id

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users