Jump to content

Photo
- - - - -

iOS 10: Ολες οι αλλαγές για το iPhone, iPad και iPod Touch


 • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 OFFLINE   e-Novator

e-Novator

  Administrator

 • Administrators
 • 6,941 posts
 • Joined 18-July 10
 • Real Name: Γιαννης
 • Twitter
 • Facebook
 • Youtube
 • Apple Family Tree: iMac Retina 5K, 27-inch, 2017, 3.5Ghz Quad, 40GB RAM, iPhone 6S 64Gb, iPad Air 2 64, iPod Nano 6G 16Gb

Posted 15 June 2016 - 06:11 AM

Η επόμενη μεγάλη iOS ενημέρωση για τα iPhones και iPads παρουσιάστηκε από την Apple στο WWDC και έρχεται με μεγάλα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις συστήματος

 

 

 

 

Attached File  iOS-10-Header.png   499.96KB   3 downloads

 

 

 

Το iOS 10 είναι η «μητέρα όλων των κυκλοφοριών" σύμφωνα με τον Tim Cook. Έρχεται με 10 μεγάλα νέα χαρακτηριστικά που κάνουν το Siri πιο ισχυρό από ποτέ, συν κάποιες πολύ απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο που χρησιμοποιούμε την οθόνη κλειδώματος και την αρχική οθόνη της συσκευής χάρη στις διαδραστικές κοινοποιήσεις, widgets, και βαθύτερης ολοκλήρωσης με το 3D Touch.

 

 

 

 

 

Siri

 

 

Attached File  iOS-10-Siri-Support-for-Third-Party-Apps.png   603.12KB   2 downloads

 

 

 

Η Apple όπως και αναμενόταν άνοιξε το Siri για τους προγραμματιστές με την κυκλοφορία του Siri SDK που θα επιτρέψει στη ψηφιακή βοηθό να κάνει περισσότερα από ποτέ, όπως χαιρετούν ένα Uber, ξεκινήστε προπονήσεις, να στείλετε τις πληρωμές σε ένα φίλο, κλήσεις VoIP, και πολλά άλλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μηνύματα

 

 

 

Attached File  messages.jpg   68.42KB   2 downloads

 

 

Ίσως από τις μεγαλύτερες αλλαγές και ενημερώσεις μπορούμε να τις δούμε στην εφαρμογή Μηνύματα μηνύματα όπου υπάρχει end-to-end κρυπτογράφηση. Η Apple φέρνει την υποστήριξη για rich links και in-line βίντεο, ώστε να μην χρειάζεται να φύγετε από την εφαρμογή  για να δείτε αυτό που κάποιος σας έχει στείλει εκεί. Τα Emoji είναι 3x μεγαλύτερα και το πληκτρολόγιο QuickType συνιστά τώρα τα Emoji που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις λέξεις στα μηνύματα σας.

 

 

Attached File  ios_10_message.jpg   86.06KB   2 downloads

 

 

Συνεχίζοντας στα στην εφαρμογή Μηνύματα υπάρχουν τα Bubble effects, όπου ουσιαστικά δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να εκφραστούν με διαφορετικούς τρόπους και εμφάνιση ανάλογα την διάθεση τους. Για παράδειγμα μεγάλες φούσκες μηνυμάτων, ή με διαφορετικά εφέ ανάλογα την περίσταση. Ευαίσθητα μηνύματα μπορούν πλέον να καλυφθούν χρησιμοποιώντας αόρατο μελάνι, ώστε ο παραλήπτης θα πρέπει να κάνει slide από πάνω προς τα κάτω για να δει το κείμενο. Έχουν προστεθεί επίσης τα χειρόγραφα μηνύματα και Digital Touch για να κάνετε τα μηνύματα σας πιο προσωπικά. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα αποστολής διαφόρων εφέ πλήρους οθόνης που μπορείτε να στείλετε στις επαφές σας.

 

 

Attached File  ios-10-1.jpg   88.69KB   2 downloads

 

 

Όπως και με το Siri SDK, έτσι και στο iMessage η Apple έχει ανοίξει το iMessage για τους προγραμματιστές, που επιτρέπει εφαρμογές τρίτων να αλληλεπιδρούν άμεσα μέσω του iMessage. Για να έχει πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές iMessage, η Apple έχει προσθέσει ένα νέο «App Drawer" στην οθόνη μηνυμάτων ώστε να μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως τα τρόφιμα, προκειμένου ως ομάδα μέσα από την εφαρμογή, ή να στείλετε μια πληρωμή.

 

 

To QuickType είναι να πάρει Siri Intelligence που χρησιμοποιούν βαθιά μάθησης, ώστε να δώσει την καλύτερη πλαίσιο για τις προτάσεις απάντησή της. Αν κάποιος σας όπου και αν βρίσκεστε ζητά, Siri θα προτείνει την αποστολή της τοποθεσίας σας. Αν κάποιος σας ρωτήσει για τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου, θα σας εμφανίσει πληροφορίες του εν λόγω προσώπου, αν υπάρχει ως επαφή στη συσκευή σας. Μπορεί επίσης να προγραμματίσει με έξυπνο τρόπο τα γεγονότα για σας. Θα υποστηρίξει επίσης πολύγλωσση πληκτρολόγηση, που σημαίνει όχι τέρμα στην εναλλαγή πληκτρολογίου αν γράφετε σε δύο γλώσσες.

 

 

 

 

Φωτογραφίες

 

 

 

Πολλά νέα χαρακτηριστικά ήρθαν στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Το πρώτο είναι ένα νέο τμήμα του χάρτη που δείχνει πού έχετε τραβήξει τις φωτογραφίες σας, όπως Instagram. Η μεγαλύτερη προσθήκη όμως είναι το τμήμα Memories, που δημιουργούνται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο με βάση την τοποθεσία, το χρόνο, και τους ανθρώπους  που βρίσκονται σε αυτές.

 

 

Attached File  ios-10-27.jpg   152.15KB   2 downloads

 

 

Ακόμη πιο έξυπνη είναι και η αναγνώριση προσώπων καθώς και το τμήμα όπου μπορεί ο χρήστης να κατηγορηποιησει τις φωτογραφίες του ανάλογα με την τοποθεσία οου εκείνες έχουν τραβηχτεί εμφανίζοντας τες σε έναν παγκόσμιο χάρτη.  

 

 

 

 

Χάρτες

 

 

Είδαμε ένα νέο σχεδιασμό και στην εφαρμογή Χάρτες  που καθιστά ευκολότερη την πρόσβαση. Η εφαρμογή είναι επίσης πιο δυναμική και έχει καλύτερα φίλτρα αναζήτησης. Η πλοήγησης περιλαμβάνει πλέον την κυκλοφορία στη διαδρομή σας και γρήγορη έλεγχοι, όπως η επιλογή για να δείτε τις στάσεις σε κοντινή απόσταση αέριο ή τα τρόφιμα στη διαδρομή σας. Η Apple, επίσης, άνοιξε και το SDK στην εφαρμογή Χάρτες στους προγραμματιστές έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εγκαταλείψουν οι χρήστες την εφαρμογή Χάρτες για να αλληλεπιδρούν με τις σχετικές εφαρμογές.

 

 

Apple Music

 

 

Attached File  Applemusic.jpg   44.24KB   1 downloads

 

Επανασχεδιασμενο και το Apple Music  με ένα πολύ πιο απλό interface που εστιάζει στην μουσική. Είναι πιο έξυπνο και πολύ πιο μίνιμαλ. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στους στίχους ενός τραγουδιού κατά την αναπαραγωγή του. Η ενότητα For You έχει ένα νέο Discovery Mix, το οποίο είναι λίγο πολύ κάτι αντίστοιχο με εκείνο της λίστας αναπαραγωγής Discover Weekly του Spotify.

 

Apple News

 

 

To Apple News έχει τώρα πάνω από 2000 δημοσιεύσεις με 60 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα και έχει και αυτό επανασχεδιαστεί. Τώρα μοιάζει αρκετά την εφαρμογή Apple Music. Υπάρχουν επίσης συνδρομές ώστε να μπορείτε να να είστε ενήμεροι από τις αγαπημένες σας πηγές ειδήσεων.

 

Η Apple ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται  Home στο iOS 10 οπου γίνεται ακόμη πιο εύκολη η συνεργσία του με τα υποστηριζόμενα HomeKit αξεσουάρ σας. Μπορείτε να τραβήξετε μέχρι την εφαρμογή και σβήστε τα φώτα σας, ρυθμίστε το θερμοστάτη, κλειδώστε την πόρτα σας και πολλά άλλα. Η εφαρμογή είναι χτισμένο ακριβώς σε Κέντρο Ελέγχου, ώστε να μπορείτε να κάνετε γρήγορες εργασίες αρέσει ελέγξετε μπροστινή κάμερα ασφαλείας πόρτα σας από την οθόνη κλειδώματος. Το Home app περιλαμβάνει επίσης αυτοματισμού με geofencing και προγραμματισμένες εργασίες.

 

 

 

Phone

Χαρη στην εισοδο των τρίτων APIs, θα δουμε αρκετά ενδιαφεροντα extensions που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις τηλεφωνικές μας κλήσεις αλλά και στις εφαρμογές VOIP.

Θα υπάρχει VOIP extension για Skype, και άλλων αντίστοιχων εφαρμογων

Spam extensions

Voicemail transcriptions

 

 

Security

 

 

Στο WWDC, η Apple ηθελε να σημειωσει πως όλα τα νέα χαρακτηριστικά έρχονται χωρίς κόστος για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της. Ένα τμήμα όπου η εταιρεία έχει δώσει αρκετή βαρύτητα.

Οπως σημείωσε, τα πάντα βρίσκονται στην συσκευή και με end to end κρυπτογράφηση.  on device, encrypted

 

Attached Files


"Every choice is the death of all other possibilities"

 

 

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users